Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Χανιά

 

 

Τα Χανιά και το κλίμα τους

Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, αποτελεί σημαντικό λιμένα και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Ηράκλειο και βρίσκεται μεταξύ του νομού Ρεθύμνου στα ανατολικά, του Κρητικού πελάγους στα δυτικά - βόρεια και του Λιβυκού πελάγους. Στο ανάγλυφό του Νομού δεσπόζουν τα Λευκά Όρη, όπου εκεί βρίσκεται το Φαράγγι της Σαμαριάς και  δυτικότερα σχηματίζεται το δεύτερο μεγάλο φαράγγι της Κρήτης, του Νίμπρου. Στα ημιορεινά υπάρχουν μικρά οροπέδια και κοιλάδες, όπως το γνωστό οροπέδιο του Ομαλού.

Το κλίμα των Χανίων χαρακτηρίζεται ως τυπικό μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος και η θερμοκρασία δεν πέφτει σχεδόν ποτέ υπό του μηδενός. Οι χιονοπτώσεις εμφανίζονται κυρίως στα ορεινά. Το καλοκαίρι είναι ζεστό και ξηρό, χωρίς έντονους καύσωνες λόγω της ύπαρξης των καλοκαιρινών βόρειων ανέμων, γνωστοί ως μελτέμια. Οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνιση τους το μήνα Απρίλιο λόγω της σκόνης που μεταφέρεται από τη Σαχάρα μέσω του ανέμου Λίβα, που προέρχεται από τη Λιβύη.

Οι καλλιέργειες στα Χανιά

Στο Νομό Χανίων η καλλιεργητική δραστηριότητα είναι βασική ασχολία των κατοίκων μετά τον τουρισμό. Η ελαιοκαλλιέργεια έχει πρωταρχικό ρόλο, όπως και σε όλη την Κρήτη. Παράγεται εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο αλλά και βρώσιμες ελιές. Επίσης, καλλιεργούνται κυρίως αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, κηπευτικά, σιτηρά και κτηνοτροφικά φυτά.

Προγνώσεις καιρού στα Χανιά

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.