Το meteofarm.gr αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια της Intelligent Media για την παραγωγή προγνώσεων καιρού σε αγροτικές περιοχές και παροχής εξειδικευμένων καλλιεργητικών κατευθύνσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr, το οποίο παρέχει μετρήσεις από το πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του.

Στόχος του meteofarm.gr είναι η παροχή στοχευμένων μετεωρολογικών δεδομένων στους ενασχολούμενους με τη γεωργία, παρέχοντας μετεωρολογικές προγνώσεις αποκλειστικά σε σημεία γεωργικού ενδιαφέροντος, συνδυάζοντας αυτές τις προγνώσεις με κατευθύνσεις καλλιεργητικών εργασιών.

Οι καινοτομίες που εισάγει το meteofarm.gr στη γεωργική παραγωγή, είναι συνοπτικά:

  1. Παροχή 6ήμερων μετεωρολογικών προγνώσεων αποκλειστικά σε σημεία γεωργικού ενδιαφέροντος.
  2. Συνδυασμός των σημείων μετεωρολογικής πρόγνωσης με τις καλλιέργειες που συναντώνται σε κάθε σημείο μετεωρολογικής πρόγνωσης.
  3. Παροχή κατευθύνσεων – βάσει βιβλιογραφίας – για βασικές καλλιεργητικές εργασίες, σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες αγρομετεωρολογικές προγνώσεις.

Meteofarm.gr: Η καινοτομία στον τομέα της αγρομετεωρολογίας

Το meteofarm.gr, συνδέει τους αγρομετεωρολογικούς παράγοντες (θερμοκρασία, υγρασία, αέρα) και καθιστά κατανοητή σε όλους την επίδρασή τους στην εξέλιξη των καλλιεργειών του Ελλαδικού χώρου.

Το meteofarm.gr, δημιουργεί μια νέα υπηρεσία για όλους τους ενασχολούμενους με τη γεωργία, με σκοπό την πρόβλεψη των λύσεων που μπορούν να δοθούν στο φυτικό κεφάλαιο, με βάση την πρόγνωση των αγρομετωρολογικών παραγόντων και την χρήση ενός μοντέλου βασισμένου σε σύγχρονη βιβλιογραφία και βέλτιστες πρακτικές.

Τι προσφέρει το meteofarm.gr;

Το meteofarm.gr παρέχει την αξιόπιστη 6ήμερη πρόγνωση μετεωρολογικών παραμέτρων, παρέχοντας προγνώσεις για 840 σημεία του Ελλαδικού χώρου, στα οποία συναντώνται καλλιέργειες.  Επιπλέον της παροχής της καιρικής πρόγνωσης, το meteofarm.gr παρέχει δωρεάν σε όλους τους παραγωγούς, στοχευμένες γεωργικές κατευθύνσεις κάθε ημέρα, ανάλογα την πρόγνωση του καιρού, την περιοχή ενδιαφέροντος και την καλλιέργεια.  Προς τούτο, υπάρχει σχετική αντιστοίχηση των σημείων για τα οποία παρέχονται προγνώσεις, με τις καλλιέργειες που συνηθέστερα απαντώνται σε αυτά.  H σχετική κατεύθυνση γεωργικού ενδιαφέροντος, προκύπτει από το μοντέλο αγρομετεωρολογικών παραγόντων που το meteofarm.gr έχει δημιουργήσει βάσει βιβλιογραφίας και σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών στην αγροτική παραγωγή.

Καθώς η προσοχή του meteofarm.gr είναι απόλυτα στραμμένη στον παραγωγό και την κάθε καλλιέργεια, μία επιπλέον υπηρεσία που προσφέρεται, είναι η παροχή δεδομένων από 170 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανά την Ελλάδα.  Η επιλογή των σταθμών έχει γίνει με το κριτήριο της εγγύτητας τους σε περιοχές αγροτικού ενδιαφέροντος.  Τα δεδομένα που λαμβάνονται από τους σταθμούς, αποτυπώνουν τις επί του παρόντος μετεωρολογικές παραμέτρους (θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ύψος βροχής, ταχύτητα ανέμου, διεύθυνση ανέμου και ριπή ανέμου).  Επίσης, ημερήσια μετεωρολογικά δεδομένα είναι διαθέσιμα σε βάθος τριετίας.

Τέλος, το meteofarm.gr σας δίνει τη δυνατότητα, μέσω του αυτοματοποιημένου newsletter του, να λαμβάνετε καθημερινά στο e-mail σας την πρόγνωση καιρού για όποιο σημείο σας ενδιαφέρει! Γιατί το meteofarm.gr είναι πάντα εκεί, δίπλα στον παραγωγό.

Η εξέλιξη του meteofarm.gr;

Στο άμεσο μέλλον, το meteofarm.gr, έχει ως στόχους:

  1. Την επέκταση της παροχής κατευθύνσεων γύρω από όλο το εύρος των καλλιεργειών που συναντώνται στον Ελλαδικό χώρο, πέραν των βασικών που προσφέρονται επί του παρόντος.
  2. Την ανάπτυξη υπηρεσιών για γεωπόνους και παραγωγούς στηριγμένων πάνω στην επιστήμη της αγρομετεωρολογίας, με την παροχή εξειδικευμένων εργαλείων για την εξαγωγή ιστορικών δεδομένων βάσει συνθηκών και με την παροχή αυτοματοποιημένων μοντέλων συμβουλευτικής.

Γενικές γεωργικές κατευθύνσεις ανά καλλιέργεια

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.