Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Άρτα

 

 

Η Άρτα και το κλίμα της

Η Άρτα είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στην Ήπειρο. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το ιστορικό γιοφύρι της Άρτας που βρίσκεται στη είσοδο της πόλης. Είναι χτισμένη στις παρυφές του λόφου της Περάνθης, στις όχθες του ποταμού Άραχθο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αποτελείται από παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και από ορεινές. Οι παράκτιες περιοχές χαρακτηρίζονται από ήπιο μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και πολύ θερμά καλοκαίρια. Στις ημιορεινές περιοχές το κλίμα χαρακτηρίζεται ως μεταβατικό, από μεσογειακό σε εύκρατο, ενώ στις ορεινές ως ηπειρωτικό με δριμείς χειμώνες και σχετικά ήπιο καλοκαίρι με αρκετές τοπικές βροχές.

Οι καλλιέργειες στην Άρτα

Η ευρύτερη περιοχή της Άρτας είναι γνωστή για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και τα τελευταία χρόνια Ακτινιδίων. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις εσπεριδοειδών αντιστοιχούσαν σε περίπου 55.000 στρέμματα και η συνολική παραγωγή τους αγγίζει τους 190.000 τόνους. Οι κυριότερες ποικιλίες, που ευδοκιμούν στην περιοχή, είναι οι Navelina, W. Navel, και Salustiana, ενώ οι δύο ποικιλίες μανταρινιών είναι η Reticulata και η ποικιλία Nova. Οι καλλιέργειες των ακτινιδίων αγγίζουν περίπου τα 8.900 στρέμματα με παραγωγή που φθάνει τους 25.000 τόνους. Τέλος, η καλλιέργεια της ελιάς είναι αρκετά ενεργή με παραγωγή 1.250.000 δένδρων βρώσιμης ποικιλίας ελιάς. Η Λιανολιά είναι η κυρίαρχη ποικιλία ελιάς, από την οποία παράγεται ελαιόλαδο.

 

Προγνώσεις καιρού στην Άρτα

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.