Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Βοιωτία

 

 

Η Βοιωτία και το κλίμα της

Ο Νομός Βοιωτίας βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα. Βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο και συνορεύει με τους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αττικής και Ευβοίας. Το μεγαλύτερο τμήμα του νομού είναι πεδινό και πολύ εύφορο. Οι μεγαλύτερες πεδιάδες είναι της Θήβας, της Χαιρώνειας και της Κωπαΐδας, όπου προκλήθηκαν μετά την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας.

Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως ηπειρωτικό. Ο χειμώνας είναι κρύος και υγρός, ενώ το καλοκαίρι ζεστό και ξηρό. Παρουσιάζονται επίσης, φαινόμενα ήπιων βροχοπτώσεων.

Οι καλλιέργειες στη Βοιωτία

Η Βοιωτία είναι μια από τις πιο εύφορες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των πεδινών καλλιεργούμενων εκτάσεων, κυρίως των πεδιάδων της Κωπαΐδας και της Θήβας. Κύριες καλλιέργειες είναι το βαμβάκι, η τομάτα, η πατάτα, ο καπνός, οι ελιές, τα σιτηρά, το κριθάρι, το καλαμπόκι, τα όσπρια, τα κηπευτικά, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Η Βοιωτία κατατάσσεται τρίτη στην παραγωγή τομάτας, έχοντας το 10% της παραγωγής της χώρας και τρίτη στην παραγωγή βαμβακιού, έχοντας το 9% ,σύμφωνα με στοιχεία του 2006.

Προγνώσεις καιρού στη Βοιωτία

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.