Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Δράμα

 

 

Η Δράμα και το κλίμα της

Η Δράμα βρίσκεται στο βορειανατολικότερο σημείο της χώρας μας, συνορεύει με τη Βουλγαρία και φημίζεται για το πλούσια φυσικό της περιβάλλον. Στη Δράμα βρίσκονται τα διάσημα βουνά της του Φρακτού και της Ερυθρελάτης και τους ποταμούς Αγγίτης και Νέστος. Περικλείεται από τα βουνά της Ροδόπης στα βόρεια, του Μενοικίου και του Ορβήλου στα δυτικά, του Παγγαίου στα νότια και τα όρη της Λεκάνης στα ανατολικά. Το Φαλακρό είναι το ψηλότερο σημείο, στα 2.233 μέτρα, και γι' αυτό το λόγο φέρει τον τίτλο "το βουνό σύμβολο" της Δράμας. Ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαιρείται σε οκτώ δήμους.

Το κλίμα της Δράμας είναι ηπειρωτικό, με δριμύς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Το κάτω Νευροκόπι Δράμας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους σε έκταση στη χώρα. Το μέρος αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες Πανελλαδικά που σημειώνονται κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Οι καλλιέργειες της Δράμας 

Στην Δράμα η καλλιεργητική δραστηριότητα είναι έντονη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αραβόσιτος, όπου καλύπτει περίπου 115.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή. Δεύτερη έρχεται η καλλιέργεια του σιταριού με τις καλλιεργητικές εκτάσεις να αγγίζουν 84.000 στρέμματα. Στην συνέχεια ακολουθούν καλλιέργειες βαμβακιού οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές και σε μικρότερες εκτάσεις αμπέλια, φασόλια και κάποια κηπευτικά.

Προγνώσεις καιρού στη Δράμα

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.