Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Ημαθεία

 

 

Η Ημαθία και το κλίμα της

 O Νομός Ημαθίας βρίσκεται στη Κεντρική Μακεδονία και πρωτεύουσα της είναι η Βέροια. Είναι από τις αρχαιότερες κατοικημένες περιοχές και το όνομά της σημαίνει “αμμώδης περιοχή”.  Αποτελεί έως σήμερα σημαντικό κέντρο της Μακεδονίας με ενδιαφέρουσα ιστορία, πλούσια πολιτιστική παράδοση και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους.

Το κλίμα της Ημαθίας χαρακτηρίζεται ως ηπειρωτικό, μεταβάλλεται όμως ανά περιοχή λόγω των ορεινών κατάφυτων όγκων του Βερμίου και των Πιερίων. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία είναι ανώτερη των 20°C, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο οι θερμοκρασίες, ακόμα και στα πεδινά, φτάνουν πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Οι καλλιέργειες στην Ημαθία

 

Η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι οι αγροτικές καλλιέργειες καθώς και η εργασία σε βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας. Η καλλιεργητική δραστηριότητα ξεκινάει και τελειώνει στο φημισμένο ροδάκινο. O ροζ ανθός της ροδακινιάς δημιουργεί μια πολύ όμορφη εικόνα, μιας ροζ πανδαισίας στους δενδρώνες της Ημαθίας. Καλλιεργούνται σε μικρότερο βαθμό νεκταρίνια, κεράσια και κάποια σιτηρά.

Προγνώσεις καιρού στην Ημαθία

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.