Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Θεσσαλονίκη

 

 

Η Θεσσαλονίκη και το κλίμα της

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό στη Μακεδονία. Έχει πολλά αξιοθέατα, με βασικότερο τον φημισμένο Λευκό Πύργο που δεσπόζει στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κέδρινου Λόφου και περιβάλλεται στα ανατολικά από το δάσος του Σέιχ Σου. Νοτιοανατολικά της πόλης υψώνεται ο Χορτιάτης, πηγή νερού που τροφοδοτεί τη πόλη και βορειοδυτικά απλώνεται η πεδιάδα που δρα συμπληρωματικά στην ύδρευση της πόλης. Δυτικά συναντιούνται οι ποταμοί Αξιός, Λουδίας και Εχέδωρος.

Το κλίμα της Θεσσαλονίκης είναι μεσογειακό. Οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, το χιόνι κάνει την εμφάνιση του κάθε χειμώνα αλλά λιώνει γρήγορα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 °C.

Οι καλλιέργειες στη Θεσσαλονίκη

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας σιταριού, βαμβακιού και καλαμποκιού. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαλάστρας, βρίσκονται τεράστιοι ορυζώνες και καλλιεργείται ρύζι με σκοπό την εξαγωγή του. Τέλος, σε μικρότερες εκτάσεις καλλιεργούνται όσπρια, όπως το φασόλι και η φακή.

Προγνώσεις καιρού στη Θεσσαλονίκη

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.