Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Κάλυμνος

 

 

Η Κάλυμνος και το κλίμα της

Η Κάλυμνος είναι νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Είναι γνωστό και ως το νησί των σφουγγαράδων καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό ως το διεθνές κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας σφουγγαριών με παράδοση εκατοντάδων χρόνων. Το νησί περιβάλλεται από ένα μεγάλο αριθμό μικρών ακατοίκητων νησίδων.

Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται μεσογειακό. Είναι από τα πιο ήπια της χώρας λόγω της μοναδικής θέσης του νησιού. Ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος και η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ, ακόμα και στη θάλασσα. Το καλοκαίρι είναι ζεστό και ξηρό και η θάλασσα είναι δροσερή και ευχάριστη. Δεν είναι αρκετά ηλιόλουστο νησί και το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι καλλιέργειες στη Κάλυμνο

Το έδαφος της Καλύμνου δεν είναι εξαιρετικά εύφορο. Οι καλλιέργειες που ευδοκιμούν είναι αυτές της ελιάς και του σιταριού, δηλαδή είδη καλλιεργειών που δεν έχουν εξαιρετικές απαιτήσεις. Παράγεται τοπικό λάδι και τα τελευταία χρόνια φυτεύονται νέες εκτάσεις που θα μπουν σε παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην Κάλυμνο καλλιεργούνται περίπου 150 στρέμματα κηπευτικών υπαίθρου και 10 στρέμματα κηπευτικά θερμοκηπίου. Η καλλιέργειά τους γίνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες γεγονός που οφείλετε στην έλλειψη αρδευτικού νερού αλλά και στις ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προγνώσεις καιρού στη Κάλυμνο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.