Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Κάρπαθος

 

 

Η Κάρπαθος και το κλίμα της

Η Κάρπαθος είναι νησί του Νότιου Αιγαίου και ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Διαθέτει πλούσιο βιότοπο και γι' αυτό τον λόγο πολλές περιοχές είναι  προστατευόμενες καθώς επιζεί πληθώρα ειδών πανίδας που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Το νησί χαρακτηρίζεται από τις ψηλές βουνοκορφές του, τις απότομες χαράδρες και τα σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που συναντώνται κυρίως στα κεντρικά του νησιού.

Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με έντονους ανέμους και βροχοπτώσεις, ενώ το καλοκαίρι είναι ζεστό, με ισχυρούς ανέμους τα λεγόμενα μελτέμια και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά υψηλά, γεγονός που οφείλεται στην επίδραση της θάλασσας.

Οι καλλιέργειες στη Κάρπαθο

Στις μικρές κοιλάδες του νησιού καλλιεργούνται κυρίως ελαιόδεντρα όπου καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της καλλιεργούμενης έκτασής του. Ο παραγόμενος ελαιόκαρπος χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για παραγωγή ελαιολάδου και λιγότερο για παραγωγή επιτραπέζιας βρώσιμης ελιάς. Σημαντικές εκτάσεις καλλιεργούνται με οινάμπελα, κυρίως στα ορεινά χωριά Όθος και Βωλάδα όπου υπάρχει παράδοση στο κρασί. Τέλος, Η καλλιέργεια του σκληρού σιταριού καταλαμβάνει έκταση 1.250 όμως έχει υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Προγνώσεις καιρού στη Κάρπαθο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.