Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Καβάλα

 

 

Η Καβάλα και το κλίμα της

Η Καβάλα είναι πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η ιστορία της είναι μεγάλη καθώς σύμφωνα με τα ευρήματά της αγγίζει την προϊστορική εποχή. Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων της πόλης ανέρχεται περίπου στους 55.000 και αυτό την καθιστά της 4η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας. Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο.

Το κλίμα της Καβάλας χαρακτηρίζεται γενικά μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και ξηρό, θερμό καλοκαίρι. Στο εσωτερικό του νομού, το ύψος των βουνών δεν επιτρέπει την εισροή βόρειων ψυχρών ανέμων στο παραλιακό τμήμα της πόλης. Η παρουσία της θάλασσας διαμορφώνει ένα μεσογειακό κλίμα στο νότιο παραθαλάσσιο τμήμα της πόλης. Στην ενδοχώρα του νομού το κλίμα μεταβάλλεται σε ηπειρωτικό με δριμείς χειμώνες και πολύ θερμά καλοκαίρια.

Οι καλλιέργειες στη Καβάλα

Στην Καβάλα η καλλιεργητική δραστηριότητα περιλαμβάνει κυρίως της καλλιέργεια αραβόσιτου. Οι συνολικές εκτάσεις αραβόσιτου αγγίζουν τα 165.000 στρέμματα περίπου. Στην συνέχεια έρχεται η καλλιέργεια των παραδοσιακών ελαιόδεντρων και κάποιων κηπευτικών.

Προγνώσεις καιρού στη Καβάλα

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.