Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Κεφαλονιά

 

 

Η Κεφαλονιά και το κλίμα της

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου Πελάγους και το έκτο στην Ελλάδα. Ανήκει στα Επτάνησα και απέναντι της είναι ο Πατραϊκός Κόλπος. Μεγάλο μέρος της έκτασης της καταλαμβάνει η οροσειρά Αίνος χαρακτηρισμένη ως Εθνικός δρυμός με σημαντικότερες κορυφές τις: Μέγας Σωρός, Αγία Δυνατή, Ευμορφία και Κόκκινη. Είναι διάσημος, για την μοναδική στον Κόσμο "Κεφαλληνιακή Μαύρη Ελάτη" και γι' αυτό ονομάζεται ''Monte Nero'' δηλαδή Μαύρο Βουνό και για τις αγέλες των άγριων μικρόσωμων αλόγων του της φυλής «Equus caballus».

Το κλίμα της Κεφαλονιάς χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Οι χειμώνες είναι ήπιοι και αρκετά υγροί λόγω των βροχοπτώσεων και της υψηλής υγρασίας που επικρατεί. Τα καλοκαίρια είναι σχετικά θερμά, με την υγρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι καλλιέργειες στη Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά, η καλλιεργητική δραστηριότητα αποτελεί τη δεύτερη βασική ενασχόληση των κατοίκων μετά τον τουρισμό. Είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες καλλιεργειών, τα αμπέλια και τα ελαιόδεντρα. Τα αμπέλια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους, καθώς μόνο εκεί καλλιεργείται η ποικιλία Ρομπόλα που φέρει και την ένδειξη Π.Ο.Π., και ευδοκιμεί στις ορεινές πλαγιές του Αίνου. Οι υπόλοιπες καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι καλυμμένες από ελιές, οι οποίες δίνουν εξαιρετικής ποιότητας λάδι στους παραγωγούς.

Προγνώσεις καιρού στη Κεφαλονιά

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.