Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Κως

 

 

Η Κως και το κλίμα της

Η Κως είναι νησί του Νότιου Αιγαίου και ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο. Είναι ένα καταπράσινο νησί με μία μεγάλη μακρόστενη πεδιάδα και ένα μικρό ορεινό τμήμα που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού. Εκεί σχηματίζεται μια κορυφογραμμή με ψηλότερο σημείο το βουνό Δίκαιο.

Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος και βροχερός στα βόρεια ενώ πιο ξηρός στα νότια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό λόγω των μελτεμιών που επικρατούν.

Οι καλλιέργειες στη Κω

Στην Κω καλλιεργούνται συνολικά 19.000 στρ. με 364.663 ελαιόδεντρα. Από αυτά τα 18.734 στρ. είναι ελαιοποιήσιμες ποικιλίες με επικρατέστερη την Κορωνέικη. Η καλλιέργεια κηπευτικών, τόσο η υπαίθρια όσο και η υπό κάλυψη είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στο νησί της Κω. Η βιομηχανική τομάτα είναι μια καλλιέργεια ιδιαίτερης σημασίας για το νησί και  διοχετεύεται στην τοπική αγορά για την παρασκευή του φημισμένου γλυκού του κουταλιού και τοματοπολτού αλλά και για νωπή κατανάλωση. Τέλος, τα αμπέλια έχουν τη δική τους θέση στις καλλιεργητικές εκτάσεις του νησιού, καθώς παράγεται τοπικό κρασί από διάφορες εγχώριες αλλά και ξένης προέλευσης ποικιλίες.

Προγνώσεις καιρού στη Κω

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.