Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Λευκάδα

 

 

Η Λευκάδα και το κλίμα της

Η Λευκάδα ανήκει στα Επτάνησα και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι ένα από τα δυο νησιά της Ελλάδας που η πρόσβαση του γίνεται και οδικώς. Οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου. Συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία μέσω μιας πλωτής γέφυρας μήκους περίπου 20 μέτρων.

Το κλίμα της Λευκάδας χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη ηλιοφάνεια που επικρατεί. Ο χειμώνας είναι ήπιος και βροχερός, ενώ το καλοκαίρι είναι ζεστό αλλά ευχάριστο, λόγω των δροσερών ανέμων.

Οι καλλιέργειες στη Λευκάδα

Στην Λευκάδα, όπως και στα περισσότερα νησιά των Επτανήσων, οι καλλιεργητικές ενέργειες αφορούν τις καλλιέργειες του αμπελιού και της ελιάς. Οι αμπελοκαλλιέργειες καταλαμβάνουν περίπου 36.000 στρέμματα και τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο στο νησί. Η λευκή Βαρδέα και η ερυθρή Βερτζαμί, είναι οι πιο γνωστές τοπικές ποικιλίες του νησιού. Η παραγωγή τοπικού ελαιολάδου έχει τη δικιά της ταυτότητα στο νησί, καθώς εκεί καλλιεργείται η τοπική ποικιλία Ασπρολιά ή Λευκολιά. Τέλος, στο νησί υπάρχουν εκτάσεις παραγωγής φακής όπου, μέχρι και σήμερα, οι τοπικοί παραγωγοί την καλλιεργούν με αρκετά παλιές και παραδοσιακές μεθόδους.

Προγνώσεις καιρού στη Λευκάδα

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.