Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Μήλος

 

 

Η Μήλος και το κλίμα της

Η Μήλος είναι νησί του Νότιου Αιγαίου και ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το ψηλότερο βουνό της είναι ο Προφήτης Ηλίας και ακολουθεί το Χονδρό Βουνό στο δυτικό μέρος του νησιού. Είναι ένα ενεργά ηφαιστειογενές νησί με πρωτεύουσα τη Πλάκα, όπου εκεί βρίσκεται και το αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας.

Το κλίμα στο νησί της Μήλου χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με λίγες βροχοπτώσεις και το καλοκαίρι είναι σχετικά ζεστό και ξηρό. Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι έντονοι βόρειοι άνεμοι, γνωστοί και ως μελτέμια. 

Οι καλλιέργειες στη Μήλο

Στις λοφώδεις εκτάσεις της Μήλου υπάρχουν καλλιέργειες κυρίως με σιτηρά και ελαιόδεντρα. Η ελαιοκαλλιέργεια ανέρχεται στα 3.295 στρέμματα και ο παραγόμενος ελαιόκαρπος χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για παραγωγή ελαιόλαδου. Η αμπελοκαλλιέργεια επίσης καταλαμβάνει μία έκταση 565 στρεμμάτων με οινοποιήσιμες ποικιλίες. Τα εδάφη του νησιού είναι ιδιαίτερα παραγωγικά, γιατί λόγω της ηφαιστειακής τους προέλευσης είναι πλούσια σε μέταλλα.

Προγνώσεις καιρού στη Μήλο 

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.