Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Πάρος

 

 

Η Πάρος και το κλίμα της

Η Πάρος είναι νησί του Αιγαίου και τρίτο μεγαλύτερο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Διαθέτει δύο μεγάλους κόλπους που βρίσκονται στα δυτικά και στα ανατολικά. Τα κυριότερα ακρωτήρια της Πάρου είναι ο Άγιος Φωκάς, στον λιμένα της Παροικιάς, όπου υπάρχει φάρος, ο Κόρακας στο βόρειο άκρο, όπου υπάρχει ο παραδοσιακός πέτρινος φάρος χτισμένος το, ο Τούρχος και η Αγριά.

Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με λίγες βροχοπτώσεις, ενώ το καλοκαίρι είναι ζεστό με έντονους βόρειους ανέμους τα γνωστά μελτέμια, όπου φυσούν έως και 7 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και καταλαγιάζουν το βράδυ.

Οι καλλιέργειες στη Πάρο

Οι καλλιέργειες της Πάρου υπάρχουν στις πλαγιές των λόφων και σε αρκετές πεδινές εκτάσεις. Οι εκτατικές καλλιέργειες καταλαμβάνουν 31.034 στρέμματα, ενώ οι δενδρώδεις μόνο 6.502 στρέμματα, οι κηπευτικές καλλιέργειες έχουν έκταση 1.307 στρέμματα και τα αμπέλια 7.005 στρέμματα. Η ελαιοκαλλιέργεια κατέχει σημαντικό ρόλο για το νησί. Ο παραγόμενος ελαιόκαρπος χρησιμοποιείται, κατά κύριο λόγο, για παραγωγή ελαιολάδου. Οι ποικιλίες που επικρατούν είναι η θρουμπολιά και η κορωνέϊκη. Τέλος, τα αμπέλια και ιδιαίτερα τα οινάμπελα αποτελούν παραδοσιακή καλλιέργεια για το νησί, με κυριότερες τις ερυθρές ποικιλίες Μανδηλαριά, Βάφτρα και Αϊδάνι και από λευκές τις Μενεμβασιά, Ασύρτικο και Σαββατιανό.

Προγνώσεις καιρού στη Πάρο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.