Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Ροδόπη

 

 

Η Ροδόπη και το κλίμα της

 Ο Νομός Ροδόπης βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Ελλάδας και πρωτεύουσα της είναι η Κομοτηνή. Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης διατρέχει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στους νομούς Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης μέχρι και τις πεδιάδες του Έβρου. Τη Ροδόπη συνθέτει μια σειρά από βουνά και κορυφές όπου εντάσσονται στη μεγάλη θρακική οροσειρά. Είναι ένα σχετικά χαμηλό βουνό και στις πλαγιές της φιλοξενούνται πυκνά δάση.

Το κλίμα της περιοχής καθορίζεται από τη θέση του Νομού στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου. Επηρεάζεται τόσο από τους ψυχρούς ανέμους που έρχονται από το βορρά όσο και από τη θερμή αύρα της Μεσογείου. Έτσι, ο χειμώνας είναι ψυχρός και υγρός, με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός και το καλοκαίρι είναι ζεστό με πολύ συχνό το φαινόμενο της βροχής.

Οι καλλιέργειες στη Ροδόπη

 Στο Νομό υπάρχει έντονη καλλιεργητική δραστηριότητα. Καλλιεργούνται περίπου 140.000 στρέμματα σιτηρά και σε μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες ηλίανθου, καπνού, προϊόντων για μεταποίηση ζωοτροφών και κηπευτικά. Στον τομέα των δέντρων καλλιεργούνται περίπου 10.000 στρέμματα ελαιόδεντρων, 2.000 στρέμματα αμπέλια προς οινοποίηση και 5.000 στρέμματα με κεράσια.

Προγνώσεις καιρού στη Ροδόπη

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.