Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Ρόδος

 

 

Η Ρόδος και το κλίμα της

Η Ρόδος είναι νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου και το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Είναι το νησί των αντιθέσεων, καθώς συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα.

Το κλίμα στο νησί της Ρόδου χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με συχνές βροχές και υψηλό επίπεδο υγρασίας κατά τη διάρκεια της μέρας, φαινόμενο που εκλείπει τις βραδινές ώρες. Το καλοκαίρι είναι ευχάριστο καθώς οι βόρειοι άνεμοι γνωστοί και ως μελτέμια κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι καλλιέργειες στη Ρόδο

Στο εσωτερικό του νησιού μικρά οροπέδια είναι κατάφυτα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα. Η ελαιοκαλλιέργεια είναι η πρώτη σε έκταση δενδρώδης καλλιέργεια στη Ρόδο, το ελαιόλαδο δημιουργεί εισόδημα στο χώρο της αγροτικής οικονομίας και είναι παραδοσιακή καλλιέργεια με επικουρικό ρόλο στα αγροτικά εισοδήματα. Η αμπελουργία έχει μια μακρά και ιδιαίτερη παράδοση στο νησί, καθιστώντας τη ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία. Τη μεγαλύτερη έκταση καταλαμβάνει η ποικιλία Μανδηλαριά. Επίσης, η καλλιέργεια κηπευτικών, τόσο η υπαίθρια όσο και η υπό κάλυψη είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στο νησί της Ρόδου.

Προγνώσεις καιρού στη Ρόδο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.