Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Σαντορίνη

 

 

Η Σαντορίνη και το κλίμα της

Η Σαντορίνη ή Θήρα είναι νησί του νότιου Αιγαίου Πελάγους και ανήκει  στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά, ενώ το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού είναι ο Αθηνιός. Η Σαντορίνη είναι τα απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη, ενός ηφαιστειακού κώνου που το κεντρικό τμήμα του ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζεται καλδέρα της Σαντορίνης.

Το κλίμα του νησιού είναι ιδιόμορφο. Είναι το ψυχρότερο νησί των Κυκλάδων παρά τη γεωγραφική του θέση.  Αυτό οφείλεται κυρίως στους βορειοανατολικούς ανέμους. Ο χειμώνας είναι ήπιος με μέση θερμοκρασία περίπου 10°C, χωρίς έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το καλοκαίρι είναι ξηρό και ζεστό. Τα επίπεδα της υγρασίας είναι αρκετά υψηλά και οι άνεμοι πολύ δυνατοί.

Οι καλλιέργειες στη Σαντορίνη

Στο νησί της Σαντορίνης μεγάλη οικονομική σημασία έχει η καλλιέργεια της γης. Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί τον σημαντικότερο τομέα αγροτικής παραγωγής στο  νησί καθώς φημίζεται για το παραδοσιακό Σαντορινιό κρασί, το οποίο αποτελεί και προϊόν εξαγωγής. Επίσης, οι εκτατικές καλλιέργειες και συγκεκριμένα το κριθάρι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.

Προγνώσεις καιρού στη Σαντορίνη

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.