Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Σύρος

 

 

Η Σύρος και το κλίμα της

Η Σύρος είναι νησί του Αιγαίου, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων με πρωτεύουσα την Ερμούπολη. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στους 27.000 κατοίκους , οι οποίοι ασχολούνται με το εμπόριο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.

Το κλίμα στο νησί της Σύρου χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με ζεστούς νότιους ανέμους από την Αφρική και η θερμοκρασία δεν πέφτει υπό του μηδενός. Το καλοκαίρι είναι επίσης ήπιο, καθώς οι άνεμοι κάνουν και τότε την εμφάνιση τους και αφήνουν τη ζέστη να μην γίνει ανυπόφορη. Οι ηλιόλουστες μέρες αγγίζουν τις 3.000 ώρες τον χρόνο, γεγονός που την καθιστά από τα υψηλότερα ποσοστά ηλιοφάνειας παγκοσμίως.

Οι καλλιέργειες στη Σύρο

Οι αμπελοκαλλιέργειες στη Σύρο καταλαμβάνουν συνολική έκταση 832,80 στρεμμάτων, με κυριότερες ποικιλίες που να είναι η Μανδηλαριά, το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Σαββατιανό, η Μονεμβασιά, το Αηδάνι, η Βάφτρα και η τοπική ποικιλία Βάτη. Η ελαιοκαλλιέργεια καταλαμβάνει έκταση 2.356,40 στρεμμάτων με τον παραγόμενο ελαιόκαρπο να χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για παραγωγή ελαιολάδου και λιγότερο για παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς. Τέλος, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στην εύφορη και αμμώδη περιοχή του νότιου τμήματος του νησιού, καλύπτοντας έκταση 775 στρεμμάτων.

Προγνώσεις καιρού στη Σύρο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.