Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Τήνος

 

 

Η Τήνος και το κλίμα της

Η Τήνος είναι νησί του Αιγαίου και το τρίτο μεγαλύτερο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Χαρακτηρίζεται ως το νησί της Παναγίας, των ανέμων και της τέχνης του μαρμάρου. Ξεχωρίζει για τον πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο, τις παραδόσεις, τα γραφικά χωριά και τα εντυπωσιακά της τοπία. Στα ανατολικά βρίσκεται το ψηλότερο βουνό του νησιού ο Τσικνιάς. Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, τη ναυτιλία, την αλιεία και τον τουρισμό. Η οικονομία στηρίζεται βασικά στον θρησκευτικό τουρισμό.

Το κλίμα της Τήνου χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος, και η θερμοκρασία σπάνια κατεβαίνει κάτω του μηδενός. Το καλοκαίρι είναι δροσερό και ξηρό με αρκετούς ανέμους, κυρίως βοριάδες, γνωστούς και ως μελτέμια, φαινόμενο που δυσκολεύει τη προσέγγιση στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά όλο το χρόνο.

Οι καλλιέργειες στη Τήνο

Το νησί της Τήνου ανέκαθεν ήταν γεωργοκτηνοτροφικό νησί. Σήμερα, η Τηνιακή γεωργία βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της, με ελάχιστους αγρότες και ακόμη λιγότερους επιχειρηματίες αγρότες. Οι καλλιέργειες που επικρατούν είναι τα αμπέλια, με κυριότερες ποικιλίες το Ροζάκι για παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, το Ποταμίσι για παραγωγή λευκών και κόκκινων κρασιών και το Κουμαριανό για παραγωγή γλυκών κόκκινων κρασιών. Επίσης, υπάρχουν καλλιέργειες υπαίθριων ή θερμοκηπιακών κηπευτικών.

Προγνώσεις καιρού στη Τήνο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.