Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Φθιώτιδα

 

 

Η Φθιώτιδα και το κλίμα της

Ο Νομός Φθιώτιδας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, στη Στερεά Ελλάδα και πρωτεύουσα της είναι η Λαμία. Το μεγαλύτερο ποσοστό της Φθιώτιδας αποτελείται από ημιορεινές περιοχές. Η μεγαλύτερη πεδινή περιοχή του νομού είναι η λεκάνη του Σπερχειού ποταμού, η οποία περιλαμβάνει και την πεδιάδα της Λαμίας. Ο κύριος ποταμός του νομού, που μαζί με τους παραποτάμους του ποτίζει όλη την Φθιώτιδα, είναι ο Σπερχειός με μήκος 80 χλμ., ο οποίος πηγάζει από τις χαράδρες του Τυμφρηστού.

Το κλίμα παρουσιάζει ποικιλία ανάλογα με την περιοχή. Στα παράλια και τα πεδινά είναι ήπιο, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Προχωρώντας στις ορεινές περιοχές γίνεται δριμύ, με ψυχρούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια.

Οι καλλιέργειες στη Φθιώτιδα

Η γεωργική δραστηριότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις λαμβάνουν χώρα κυρίως στην εύφορη κοιλάδα του Σπερχειού. Οι καλλιέργειες που ευδοκιμούν είναι τα σιτηρά, τα όσπρια, ο καπνός και το βαμβάκι. Από τις δενδρώδεις καλλιέργειες κυριαρχούν οι ελαιώνες και οι μηλιές. Η αμπελοκαλλιέργεια έχει αναπτυχθεί, κυρίως, τα τελευταία χρόνια. 

Προγνώσεις καιρού στη Φθιώτιδα

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.