Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Άγιος Νικόλαος

 

 

Ο Άγιος Νικόλαος και το κλίμα του

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης και στη Δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμβέλλου. Ο Νομός Λασιθίου βρέχεται από θάλασσα στις τρεις πλευρές του, με το Κρητικό πέλαγος βόρεια, το Καρπάθιο ανατολικά και το Λιβυκό νότια, συνορεύει δυτικά με τον νομό Ηρακλείου έχοντας ως φυσικό σύνορο την οροσειρά Δίκτη. Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό, στην καλλιέργεια ελιάς και στη κτηνοτροφία.

Το κλίμα του Νομού χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος και γλυκός όπως χαρακτηρίζεται, καθώς το θερμόμετρο δεν πέφτει ποτέ υπό του μηδενός. Οι νεφώσεις και η περίοδος των βροχών ξεκινούν τον Δεκέμβριο. Το καλοκαίρι είναι ζεστό, με πιο ζεστό μήνα τον Αύγουστο.

Οι καλλιέργειες στον Άγιο Νικόλαο

Στο Νομό Λασιθίου επικρατεί η ελαιοκαλλιέργεια, η οποία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο τμήμα της πεδιάδας. Παράγεται εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και βρώσιμη ελιά. Αμέσως μετά έρχεται η αμπελοκαλλιέργεια, όπου παράγεται το τοπικό κρασί και η, γνωστή σε όλους, σταφίδα σουλτανίνα. Τέλος, στο νότιο τμήμα του νομού, συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιεράπετρας και σε μια παράκτια ζώνη, επικρατούν εξαιρετικά ευνοϊκές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για καλλιέργεια πρώιμων και όψιμων κηπευτικών. Ιδιαίτερη ανάπτυξη έχει η καλλιέργεια της τομάτας. 

Προγνώσεις καιρού στον Άγιο Νικόλαο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.