Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Αλμυρός

 

 

Ο Αλμυρός και το κλίμα του

Ο Αλμυρός είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Αλμυρού και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Μαγνησίας. Απλώνεται από τις ακτές του Παγασητικού μέχρι τις κορυφές του όρους Όθρυς. Αποτελεί σημαντικό αγροτικό και κτηνοτροφικό κέντρο που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δυναμικά.

Το κλίμα της ευρύτερης περιοχής χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος με μέτριες βροχοπτώσεις και το καλοκαίρι θερμό και ξηρό.

Οι καλλιέργειες στον Αλμυρό

Στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, καθώς και στα γύρω χωριά, η ενασχόληση με τη γη αποτελεί βασική εργασία των κατοίκων. Η καλλιέργεια της ελιάς πρωταγωνιστεί και συγκεκριμένα των ειδών Αμφίσσης (σε ποσοστό 90%), των Kαλαμών, της Χαλκιδικής καθώς και λίγα είδη των Καλαματιανών και των Κορωνέϊκων. Επίσης, καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό εκτατικές καλλιέργειες, όπως ο αραβόσιτος που καταλαμβάνει περίπου 4.500 στρέμματα. Η καλλιέργεια των σιτηρών είναι η σημαντικότερη του Δήμου Αλμυρού. Οι εκτάσεις που καλλιεργούνται με κάθε είδους δημητριακά φτάνουν τα 154.000 στρέμματα, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό παράγοντα για τους κατοίκους. Τέλος, η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη καλλιέργεια στις πεδινές εκτάσεις του Δήμου Αλμυρού είναι αυτή του βαμβακιού, όπου συνολικά καλλιεργούνται περίπου 27.000 στρέμματα.

Προγνώσεις καιρού στον Αλμυρό

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.