Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Ηράκλειο

 

 

Το Ηράκλειο και το κλίμα του

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τέταρτος σε πληθυσμό, σε όλη την Ελλάδα. Οι κύριοι οικονομικοί τομείς της πόλης είναι ο τουρισμός, η γεωργία και το εμπόριο. Ανακηρύχθηκε, για το έτος 2017, ως η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή στην Ευρώπη, καθώς στην κατάταξη αναδείχθηκε ως 20η σε επισκεψιμότητα πόλη στην Ευρώπη.

Το κλίμα στο Δήμο Ηρακλείου χαρακτηρίζεται ως ήπιο μεσογειακό. Το μεγαλύτερο μέρος διαθέτει υγιή κλίμα, υγρό, κοντά στη θάλασσα, με σύντομους ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Στο νότιο τμήμα επικρατούν υποτροπικές καιρικές συνθήκες, όμως οι περισσότερες κατοικημένες περιοχές βρίσκονται κοντά στην ακτή, πράγμα που σημαίνει ήπιες θερμοκρασίες. Οι ηλιόλουστες μέρες είναι πολλές, ιδιαίτερα στη Νότια Κρήτη.

Οι καλλιέργειες στο Ηράκλειο

Ο Νομός Ηρακλείου έχει πλεονέκτημα στον αγροτικό τομέα καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο εύφορη πεδιάδα του νησιού, όπου και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές αποθήκες της χώρας, τον γνωστό κάμπο της Μεσαράς. Φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου, καθώς η ελαιοπαραγωγή βρίσκεται στην πρώτη θέση καλλιεργειών στη περιοχή. Επίσης, μεγάλη δυναμική έχει η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή κηπευτικών υπαίθριων και υπό κάλυψη καλλιεργειών.

Προγνώσεις καιρού στο Ηράκλειο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.