Το meteofarm παρέχει πρόγνωση καιρού σε καλλιεργητικά σημεία. Βρες το σημείο που σε ενδιαφέρει   εδώ

καιρός Ρέθυμνο

 

 

Το Ρέθυμνο και το κλίμα του

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Βρίσκεται μεταξύ των νομών Χανίων στα δυτικά και Ηρακλείου στα ανατολικά. Βόρεια βρέχεται από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό. Ανατολικά των ορίων της, παρά τα όρια των επαρχιών Αμαρίου και Μυλοποτάμου, δεσπόζει το όρος Ίδη, γνωστό ως Ψηλορείτης, με υψόμετρο 2.458 μ. Σημαντικότερος ποταμός της περιοχής είναι ο Γεροπόταμος, που πηγάζει από την Ίδη και διαρρέοντας με τους παραποτάμους του σχεδόν όλο το ανατολικό τμήμα αυτής, εκβάλει στο Κρητικό πέλαγος.

Το κλίμα του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως εύκρατο μεσογειακό. Ο χειμώνας είναι ήπιος και υγρός με αρκετές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, φαινόμενο που σπάνια εκδηλώνεται στις πεδινές περιοχής. Το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό, όπου και σημειώνονται υψηλότερες θερμοκρασίες και περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι καλλιέργειες στο Ρέθυμνο

Ο νομός Ρεθύμνης είναι κατάφυτος από ελιές και η παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μια από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων. Οι κυριότερες καλλιέργειες της περιοχής είναι οι χοντρολιές και κορωνέικες, όπου παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο αλλά και βρώσιμες ελιές. Το χωριό Άδελε είναι το μέρος με τα περισσότερα ελαιόδεντρα στο Ρέθυμνο, σε μια τεράστια πεδινή και ημιορεινή έκταση και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου. Επίσης, καλλιεργούνται αμπέλια όπου παράγεται τοπικό Ρεθυμνιώτικο κρασί.

Προγνώσεις καιρού στο Ρέθυμνο

 

Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr

Newsletter meteofarm.gr
Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή σας.